Achter de schermen:

Ook in het donker goed zicht

Steeds meer apparaten ondersteunen een donkere modus. Sinds kort kunnen Apple gebruikers op de Mac kiezen tussen een lichte of donkere uitstraling voor applicaties. En vanaf deze week, met de laatste update, is het ook mogelijk voor websites om zich hieraan aan te passen!

Waarom de keuze? Puur een persoonlijke voorkeur. Maar ook... de donkere kleuren zijn rustgevender zijn voor je ogen, ‘s avonds. Als je wilt lezen valt een donkere achtergrond immers beter weg dan een fel verlichtte, witte achtergrond.

Binnenkort wordt deze mogelijkheid ook aangeboden aan mobiele gebruikers op iPhone en iPad. De instelling kan automatisch geactiveerd worden na zonsondergang.

Een uitgelezen kans om je website in meer dan één thema aan te bieden! Naast de donkere kleuren kun je aandacht geven aan de helderheid van afbeeldingen. Op deze website zijn ze bijvoorbeeld minder fel, voor een rustiger beeld. Ook zijn de accentkleuren op diverse plekken aangepast. En kijk je goed zie je op enkele plekken subtiele verschillen!

Maar je kunt natuurlijk verder kijken. Wat dacht je van andere foto’s in de avond dan overdag? Teksten die zich aanpassen aan de uitstraling van het systeem en moment van de dag… neem contact op voor de mogelijkheden!

Gepubliceerd op 5 april 2019