Achter de schermen:

Optimalisatie: een eenvoudige afbeelding

Een goede website kan op ontelbare manieren geoptimaliseerd worden. Wat gebeurt er met een afbeelding, voordat het op een pagina verschijnt? Is een afbeelding niet een afbeelding? Zoals altijd... het is maar net hoe je het bekijkt.

Optimaliseren doe je om de pagina sneller te laten laden. Iedere milliseconde die je kunt besparen. Iedere stottering die je kunt voorkomen... het draagt bij aan een betere ervaring voor de bezoeker. En voor de waardering van zoekmachines! Een trage website wordt immers sneller genegeerd.

Diepe optimalisatie is alleen mogelijk met echt maatwerk, omdat je tot de diepste code van een website toegang dient te hebben. Ga je aan de slag met een kant en klaar sjabloon en de mogelijkheden beperken je.

Optimalisatie per apparaat

Er kan gekeken worden naar het apparaat waarmee de bezoeker een website bezoekt. Is dit een grote desktop monitor? Een tablet, laptop? Of mobiele telefoon? De website registreert het formaat van het beeldscherm en kan met die gegevens een geoptimaliseerde versie leveren.

Een mobiel apparaat laadt de gegevens namelijk vaak over een draadloos netwerk; veel trager is dan een verbinding thuis of op kantoor. Daarnaast is het beeld veel kleiner. Dus je kunt vaak een ‘kleinere’ versie van de afbeelding leveren. En meer compressie toepassen.

Een tablet of laptop zit tussen een mobiel apparaat en een desktop computer in. De afbeelding dient groter te zijn van formaat. Maar je bent niet zeker van de verbinding, dus een tussenoplossing is verantwoord. Met een desktop kun je het beeld nóg groter maken. En de compressie eventueel wat verminderen. 

Hoeveel versies je van een afbeelding maakt en de bezoeker kunt tonen hangt uiteraard af van de website. En de afbeelding zelf. Bij sommige afbeeldingen is de winst minimaal. En voor sommige projecten is optimalisatie zo belangrijk dat er voor iedere afbeelding minstens vijf of zes versies bestaan. 

Laden wanneer in beeld

Een pagina is klaar met laden zodra alle elementen zijn gedownload van de server waarop de website staat. Dus zodra iedere afbeelding, iedere instructie, ieder lettertype op het apparaat van de bezoeker staat.

Heb je een lange pagina, dan betekent dit dat de pagina pas geladen is zodra ook de afbeelding die verder op de pagina staan binnen zijn. Dit is standaard.

Maar, met een stuk code kan dit proces worden geoptimaliseerd. Deze code verbergt iedere afbeelding op de website. Bij het openen van de pagina worden ze dus niet geladen. Wat de laadtijd aanzienlijk verbetert.

De code houdt bij wanneer je verder scrollt. Kom je in de buurt van een afbeelding die nog niet is geladen? Pas dan wordt - op de achtergrond - de afbeelding ingeladen!

Meerdere servers

Om het laadprococes zo optimaal mogelijk te houden laden de meeste browsers niet meer dan zes tot acht elementen tegelijkertijd van één domein. Deze elementen zijn afbeeldingen, icoontjes, stijlinstructies en de pagina zelf.

Met veel websites kom je al snel boven dit aantal elementen per pagina. Wat geen probleem is, maar het betekent dat een aantal elementen pas worden geladen nádat andere elementen volledig binnen zijn. En niet tegelijkertijd.

Er is een oplossing. Het maakt het ontwikkelen iets complexer. Maar je kunt een ‘tweede’ domein gebruiken om dit te omzeilen. Een tweede domein waarop je alleen enkele afbeeldingen plaatst. In de code geef je aan dat bepaalde afbeeldingen op dit andere domein staan... en voor je het weet worden ze sneller ingeladen.

Deze drie manieren zijn slechts een voorbeeld van hoeveel aandacht gegeven kan worden aan slechts één eenvoudige afbeelding. Er zijn meer manieren om verder te optimaliseren!

Gepubliceerd op 12 juni 2019
Eerder verschenen:
Schrijven voor het web 
Ervaring:

"Persoonlijk, professioneel, flexibel en heel klantvriendelijk"

Ik heb heel prettig samengewerkt met Christian. Ik had nog weinig vaststaande ideeën maar hij heeft me op een professionele en vriendelijke manier geholpen met het maken van keuzes die echt bij mij en mijn praktijk passen; dit heeft hij omgezet in een mooi responsive design dat door mij zelf goed te onderhouden is.

Zijn aanpak is persoonlijk, professioneel, flexibel en heel klantvriendelijk.

Praktijk van de Kamp-Verbeij
Ervaring:

"Makkelijk in het contact, goed en snel bereikbaar"

Het is uitermate plezierig om met Christian samen te werken, het is echt een genoegen. Hij is heel laagdrempelig, makkelijk in het contact, goed en snel bereikbaar.

Het klopt precies wat hij zegt te doen: een product afleveren waar de klant tevreden over is (en net zo lang doorgaan tot dit het geval is). Hij doet goede voorstellen waar wij ook mee verder kunnen en luistert goed.

Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie
Lorem
Ervaring:

"Zeer positief over de samenwerking"

Ik ben zeer positief over de samenwerking met Christian. Hij werkt professioneel, is toegankelijk, luistert goed en denkt mee. Tevens heeft hij creatieve ideeën voor vormgeving en is hij bereid om nieuwe dingen uit te proberen. Wanneer iemand mij vraagt voor een website ontwikkelaar zou ik hem zeker adviseren.

Psychologenpraktijk Veerkracht
Ervaring:

"Zeer klantgericht, meedenkend, coöperatief en flexibel"

C-Media heeft mij geholpen een nieuwe versie van mijn site te ontwikkelen. Ik heb Christian daarin als zeer klantgericht, meedenkend, coöperatief en flexibel ervaren. Met deze werkwijze werd het concretiseren van mijn gedachten en ideeën succesvol en konden deze omgezet worden in een mooie website!

Matter of People
Ervaring:

"Eigenlijk jammer dat de website alweer af is"

Het maken van de website voor mijn praktijk door Christian is mij zeer goed bevallen. Hij is degelijk, praktisch, betrouwbaar en betaalbaar.

Ook vind ik hem creatief en had hij esthetisch mooie ideeën. Daarbij kwam dat hij heel goed luisterde naar, en kon inspelen op mijn vaak aanvankelijk nog niet eens zo duidelijke wensen. Zowel als hij bij mij kwam voor een afspraak, als via de mail, vond ik het inspirerend en zeer plezierig om met hem samen te werken.

Praktijk Schöffer
Ervaring:

"Betrokkenheid, rust, geduld en vertrouwen"

Wat ik erg prettig heb gevonden aan de samenwerking met Christian was zijn betrokkenheid, rust, geduld en het vertrouwen dat mijn wensen in het eindresultaat zijn terug te vinden. Zijn flexibiliteit met het maken van afspraken in weekenden bij ons thuis heb ik zeer gewaardeerd.

Ik vond het ook heel prettig dat ik hem na de oplevering nog kon benaderen met vragen die ik had. De handleiding die hij ons heeft gegeven was voldoende om naderhand een en ander toe te voegen.

Psychotherapiepraktijk Belaji

Blader verder...

Waarom C-Media?

Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

Volledig op Maat Een eerste Concept Kan ik mijn website aanpassen?

U heeft de volledige vrijheid om werkelijk ieder detail van uw website naar uw wens te laten ontwerpen. Dit betekent dat u volledig controle behoud over het resultaat: iedere pixel, animatie en functie wordt naar uw wens ontworpen en ontwikkeld.

Na een eerste kennismaking ontvangt u een - volledig vrijblijvend - eerste concept. In dit concept wordt een algemene vormgeving gepresenteerd die hopelijk het begin kan zijn van de verdere ontwikkeling en realisatie van uw website.

Heel eenvoudig! U heeft toegang tot een persoonlijke pagina waarop u uw teksten en pagina's kunt aanpassen. En eventueel ook andere specifieke zaken rondom uw website. Ook deze pagina wordt voor u op maat gemaakt.

Persoonlijk Traject Het Voorstel Word ik volledig eigenaar?

Of u nu al exact weet wat u wilt hebben, verschillende mogelijkheden wilt verkennen, of juist helemaal geen tijd wilt besteden aan uw website... alles is mogelijk. En het ontwikkelingstraject zal daarom voor u ook heel anders zijn dan de volgende klant.

Aan de hand van uw feedback wordt het concept volledig uitgewerkt. U ontvangt een voorstel van alle relevante pagina's en kunt nu éénmalig feedback geven om te garanderen dat alles werkelijk exact is zoals u dat wenst.

Ja, u ontvangt alle bronbestanden én bestanden gebruikt tijdens de ontwikkeling. U kunt daarmee dus heel eenvoudig altijd beslissen om op een later moment eventuele wijzigingen door een externe partij uit te laten voeren.

Uitstekende Service De Uitwerking Waarop is de website gebaseerd?

U heeft rechtstreeks persoonlijk contact met de ontwikkelaar. En wilt u hulp of advies bij het uitzoeken van gerelateerde technische zaken, zoals het opzetten van een e-mailadres of hosting voor de website? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Het concept wordt vanaf nu een daadwerkelijke website. U kunt tijdens de ontwikkeling op ieder moment van de dag (én nacht) de vorderingen volgen. En mocht u nog details willen aanpassen is dat uiteraard geen probleem.

Op geen enkel systeem. Joomla of Wordpress zijn populaire systemen waarop websites worden 'ontwikkeld'. Maar zoals iedereen die hiermee ervaring heeft kan vertellen geeft dit beperkingen waardoor écht maatwerk onmogelijk wordt.

Onbeperkte Mogelijkheden 100% Tevredenheid Welke garantie wordt mij geboden?

Of u met uw onderneming nu simpelweg vindbaar wilt zijn op het internet, of een zware applicatie vereist voor uw unieke situatie... en of u nu een strakke of juist levendige website wilt, alles is bespreekbaar en wordt voor u op maat ontworpen en uitgewerkt.

De website wordt alleen geplaatst en opgeleverd zodra u 100% tevreden bent met het resultaat. En bovendien kunt u nadat uw website online staat nog drie maanden lang voor enkele uren kosteloos aanpassingen laten maken.

Volledige tevredenheid óf uw geld terug. En een inzet om tot het best mogelijke resultaat te komen, die zowel u als uw klanten zullen verrassen. Eventuele problemen die na de opleveringen aan het licht komen worden altijd kosteloos verholpen.

Waarom C-Media?

Volledig op Maat

U heeft de volledige vrijheid om werkelijk ieder detail van uw website naar uw wens te laten ontwerpen. Dit betekent dat u volledig controle behoud over het resultaat: iedere pixel, animatie en functie wordt naar uw wens ontworpen en ontwikkeld.

Persoonlijk Traject

Of u nu al exact weet wat u wilt hebben, verschillende mogelijkheden wilt verkennen, of juist helemaal geen tijd wilt besteden aan uw website... alles is mogelijk. En het ontwikkelingstraject zal daarom voor u ook heel anders zijn dan de volgende klant.

Uitstekende Service

U heeft rechtstreeks persoonlijk contact met de ontwikkelaar. En wilt u hulp of advies bij het uitzoeken van gerelateerde technische zaken, zoals het opzetten van een e-mailadres of hosting voor de website? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Onbeperkte Mogelijkheden

Of u met uw onderneming nu simpelweg vindbaar wilt zijn op het internet, of een zware applicatie vereist voor uw unieke situatie... en of u nu een strakke of juist levendige website wilt, alles is bespreekbaar en wordt voor u op maat ontworpen en uitgewerkt.

Hoe werkt het?

Een eerste Concept

Na een eerste kennismaking ontvangt u een - volledig vrijblijvend - eerste concept. In dit concept wordt een algemene vormgeving gepresenteerd die hopelijk het begin kan zijn van de verdere ontwikkeling en realisatie van uw website.

Het Voorstel

Aan de hand van uw feedback wordt het concept volledig uitgewerkt. U ontvangt een voorstel van alle relevante pagina's en kunt nu éénmalig feedback geven om te garanderen dat alles werkelijk exact is zoals u dat wenst.

De Uitwerking

Het concept wordt vanaf nu een daadwerkelijke website. U kunt tijdens de ontwikkeling op ieder moment van de dag (én nacht) de vorderingen volgen. En mocht u nog details willen aanpassen is dat uiteraard geen probleem.

100% Tevredenheid

De website wordt alleen geplaatst en opgeleverd zodra u 100% tevreden bent met het resultaat. En bovendien kunt u nadat uw website online staat nog drie maanden lang voor enkele uren kosteloos aanpassingen laten maken.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn website aanpassen?

Heel eenvoudig! U heeft toegang tot een persoonlijke pagina waarop u uw teksten en pagina's kunt aanpassen. En eventueel ook andere specifieke zaken rondom uw website. Ook deze pagina wordt voor u op maat gemaakt.

Word ik volledig eigenaar?

Ja, u ontvangt alle bronbestanden én bestanden gebruikt tijdens de ontwikkeling. U kunt daarmee dus heel eenvoudig altijd beslissen om op een later moment eventuele wijzigingen door een externe partij uit te laten voeren.

Waarop is de website gebaseerd?

Op geen enkel systeem. Joomla of Wordpress zijn populaire systemen waarop websites worden 'ontwikkeld'. Maar zoals iedereen die hiermee ervaring heeft kan vertellen geeft dit beperkingen waardoor écht maatwerk onmogelijk wordt.

Welke garantie wordt mij geboden?

Volledige tevredenheid óf uw geld terug. En een inzet om tot het best mogelijke resultaat te komen, die zowel u als uw klanten zullen verrassen. Eventuele problemen die na de opleveringen aan het licht komen worden altijd kosteloos verholpen.

Een kijk achter de schermen

Achter de schermen

C-Media
Lange Poten 5A
2511 CL Den Haag
info@cwebsites.nl

Wanneer spreken we af?

Benieuwd naar een eerste concept? Meer informatie? Of gewoon een kennismaking? Neem nu nog contact op voor vrijblijvend advies.

 

CAPTCHA Image Controleer alstublieft de veiligheidscode

Verstuur